با کمال تعجب، بحث در مورد چیستی ترشی گوجه فرنگی از قرن نوزدهم ادامه داشته است. در سال 1893، دادگاه عالی ایالات متحده حکم داد که گوجه فرنگی به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، زیرا مانند میوه به عنوان دسر سرو نمی شود، بلکه بخشی از غذای اول و دوم است.
با این حال، از نقطه نظر گیاه شناسی، قانونگذاران آمریکایی کاملاً درست نبودند، زیرا گوجه فرنگی تخمدان گلی است که دانه دارد. بنابراین، توت محسوب می شود. در همان زمان، دایره المعارف بریتانیکا بیان می کند که گوجه فرنگی میوه ای است که به دلیل طعم آن، سبزی محسوب می شود.
در پخت و پز، گوجه فرنگی به طور سنتی یک سبزی محسوب می شود. شما نمی توانید از این سنت منحرف شوید، مگر اینکه، البته، یک گیاه شناس دقیق باشید.
گوجه فرنگی برای رژیم غذایی کم کالری مناسب است. در 100 گرم گوجه فرنگی، تنها 18 کیلو کالری وجود دارد که 0.88 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی و 2.69 گرم کربوهیدرات است.
گوجه فرنگی حاوی فیبر است که برای هضم غذا مفید است و همچنین پتاسیم و منیزیم برای سلامت سیستم قلبی عروقی ضروری است.
ثابت شده است که گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است. طبق برخی مطالعات، نه تنها می تواند خطر سکته مغزی یا حمله قلبی، بلکه به طور کلی التهاب مزمن را کاهش دهد. مصرف مداوم آب گوجه فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن باعث رقیق شدن خون می شود. و این یک مزیت قطعی است.
هیچ دلیلی وجود ندارد که یک فرد سالم معمولی از گوجه فرنگی بترسد.
با این حال، برخی از مطالعات نشان میدهند که افراد مبتلا به نقرس با خوردن مقادیر زیاد گوجهفرنگی بیشتر احتمال دارد که تشدید شوند. آنها همچنین می توانند باعث سوزش سر دل در افراد مبتلا به GERD شوند.
برخی از انواع گوجه فرنگی ممکن است هیستامین بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند. بنابراین، افرادی که حساسیت فردی به هیستامین دارند، تنها پس از مشورت با پزشک می توانند گوجه فرنگی بخورند.
و البته اگر به گوجه فرنگی حساسیت دارید، مراقب آن باشید.